SON DAKİKA
--:--:--

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Alzheimer Günü’ne özel etkinlik

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Alzheimer Günü” kapsamında Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi üyelerine yönelik farkındalık etkinliği düzenledi. Alzheimer hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte katılımcılar, resim ve mandala çalışmaları yaptı; halka atma ve çeşitli spor aktivitelerine katıldı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Alzheimer Günü’ne özel etkinlik

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Alzheimer Günü” kapsamında Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi üyelerine yönelik farkındalık etkinliği düzenledi. Alzheimer hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte katılımcılar, resim ve mandala çalışmaları yaptı; halka atma ve çeşitli spor aktivitelerine katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi üyeleri, Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda katılımcılar, resim ve mandala çalışmaları yaptı; halka atma ve çeşitli spor aktivitelerine katıldı.

“HERKESTEN DAHA FAZLA İLGİYE VE SEVGİYE İHTİYAÇLARI VAR”

Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi Sorumlusu Gerontolog Cihan Tanrıverdi, Dünya Alzheimer Günü’nün hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı süreci anlayabilmek açısından önemli olduğunu belirterek, “Alzheimer hastalığı, sadece bireyi ilgilendiren bir süreç değil. Hasta yakınları da bu süreçte ciddi zorluklar yaşıyor. Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi olarak biz hem hastaların hem de hasta yakınlarının yanındayız” dedi.

Alzheimer hastalarının sevgi ve ilgiye ihtiyaçları olduğunu belirten Tanrıverdi, bu konuda Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nin hassasiyet gösterdiğini söyledi. Tanrıverdi, “Bir şarkıya eşlik etmeleri, geçmişte yaptıkları işi anlatırken gururlanmaları, evlatlarının çocukluk dönemlerini anlatırken gözlerinin dolması bize anlatıyor ki, alzheimer hastalarının herkesten daha fazla ilgiye ve sevgiye ihtiyaçları var” ifadesini kullandı.

“FİZİKSEL VE SOSYAL ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ”

Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nin, Mersin merkez ilçelerde ikamet eden ve başlangıç evre alzheimer hastalarına hizmet verdiğini belirten Tanrıverdi, “Hastalığın seyrini yavaşlatma amaçlı zihinsel, fiziksel ve sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Hizmetten faydalanan vatandaşlar, servis aracımızla alınıp, yine servis aracımızla evlerine bırakılıyor. Sabah kahvaltısı ve öğle yemeği de merkezimizde karşılanmaktadır” diye konuştu. 

Haftanın belirli günlerinde alzheimer hastalarına yönelik sağlık kontrolleri ve fizyoterapi uygulamaları yapıldığını da sözlerine ekleyen Tanrıverdi, haftanın bir gününde ise ‘Yeşilçam Günleri’ adı altında sinema izleme etkinliği düzenlediklerini söyledi. Tanrıverdi, ayrıca sık sık düzenledikleri gezilerle, alzheimer hastalarının keyifli vakit geçirmelerini sağladıklarını ifade etti.

“EŞİM TAMAMEN HAYATTAN KOPMUŞ BİR VAZİYETTEYDİ”

Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi üyeleri ise hizmetlerden duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

-Hatice Tek: “Bizim için bir değişiklik oluyor. Resim yapıyor, sahilde geziyoruz. Yeni arkadaşlarla tanışıyor ve dertleşiyoruz. Hemen hemen her imkanımız var. Haftada bir deniz kenarında etkinlik yapıyoruz. İstediğimiz yere götürüyorlar.” 

-Recep Bakal: “Aksatmadan, memnuniyetle geliyorum. Gerçekten çok ilgililer. Dayanışma çok iyi. Sohbetler güzel. Ev dışında bir aile ortamı gibi oluyor. Güzel bir ortam. Hava da güzel. Deniz havası aldık, çok güzel oldu.” 

-Ayşe Hekimoğlu: “Büyükşehir Belediyesi evden alıyor, eve bırakıyor. Çok büyük bir hizmet diyebilirim. Gelmeden önce eşim tamamen hayattan kopmuş bir vaziyetteydi. Sosyal bir yaşantısı yoktu. İçine kapanık ve odadan dışarı çıkmıyordu. Buraya geldikten sonra değişmeler oldu. Sosyal etkinliğe katılıyor. Yemesi, içmesi değişti. Çok memnunum. Alzheimer Farkındalık Günü için gelip aldılar. Resim, spor yapılıyor. Çalışanlar çok ilgililer.” 

Yorum Yap

Benzer Haberler
MUPA ile Muğla Meslek Yüksekokulu arasında iş birliği protokolü
MUPA ile Muğla Meslek Yüksekokulu arasında iş birliği protokolü
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Alzheimer Günü’ne özel etkinlik
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Alzheimer Günü’ne özel etkinlik
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Konyaaltı Sahili’nde temizlik çalışması
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Konyaaltı Sahili’nde temizlik çalışması
Çankaya Belediyesi, gaziler ve şehit ailelerini yemekte buluşturdu
Çankaya Belediyesi, gaziler ve şehit ailelerini yemekte buluşturdu
Muğla’da sağlık hizmeti kırsal mahallelere taşındı… “Sağlık İçin Sahadayız” projesi başladı
Muğla’da sağlık hizmeti kırsal mahallelere taşındı… “Sağlık İçin Sahadayız” projesi başladı
Eskişehir’de gaziler ve çocuklar, düzenlenen turda buluştu
Eskişehir’de gaziler ve çocuklar, düzenlenen turda buluştu
Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem
Gündem Rize

Gündem Rize, “Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem” anlayışıyla Karadeniz’in doğasından ilham alan hızlı ve güvenilir haberciliğiyle; Rize’den yükselen en güncel gelişmeleri tarafsız ve dinamik bir bakışla okuyucusuna sunar.

2026 Gündem Rize © Tüm hakları saklıdır. Gündem Rize