SON DAKİKA
--:--:--

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları

İzmir’de yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde, kent genelinde ulaşımın aksamaması için tüm birimler sahada olacak. Trafik, altyapı, temizlik, zabıta ve yol ekipleri yoğunluğun yaşanabileceği noktalarda görev yapacak. Ana arterlerde ücretsiz çekici hizmeti sürerken, pik saatlerde bazı çalışmalar durdurulacak.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları

(İZMİR) – İzmir’de yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde, kent genelinde ulaşımın aksamaması için tüm birimler sahada olacak. Trafik, altyapı, temizlik, zabıta ve yol ekipleri yoğunluğun yaşanabileceği noktalarda görev yapacak. Ana arterlerde ücretsiz çekici hizmeti sürerken, pik saatlerde bazı çalışmalar durdurulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yarın başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde, kent genelinde ulaşımın aksamaması için hazırlıklarını tamamladı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde artması beklenen trafik yoğunluğuna karşı tüm ilgili birimler sahada olacak. Trafik akışını olumsuz etkileyebilecek çalışmaların durdurulması ve ekiplerin kritik noktalarda hazır bekletilmesiyle olası aksaklıklara hızlı müdahale edilmesi hedefleniyor.

TRAFİK İZUM’DAN İZLENECEK

İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM) Kontrol ve İzleme Odası’ndan kent genelindeki trafik yoğunluğu anlık olarak takip edilecek. Yoğunluğun yaşandığı noktalara gerekli müdahaleler hızla yönlendirilecek. Ana arterlerde 07.00-11.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz oto kurtarma ve çekici hizmeti kesintisiz sürdürülecek. Sahadaki ekiplerin koordinasyonu sağlanırken, trafik akışının düzenlenmesi ve denetimlerde görev alacak Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerine de destek verilecek.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI DURDURULACAK

Trafik akışının olumsuz etkilenmemesi amacıyla AYKOME kararı doğrultusunda yarın kent genelinde altyapı çalışması yapılmayacak. Özellikle ana arterlerde meydana gelebilecek kazaların ardından yolun kısa sürede yeniden trafiğe açılması için yol temizleme ekipleri, gün boyunca ana arterlere yakın noktalarda hazır bekletilecek.

OKUL SERVİSLERİNE SIKI DENETİM

Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde okul servislerine yönelik denetimler de artırılacak. Zabıta ekipleri, servis araçlarının ve güzergâhların güvenliğine yönelik kontrollerini sürdürecek.

Kent genelindeki yol güzergahlarında budama ve sulama faaliyetlerine ara verilecek. Trafik yoğunluğunun en yüksek olması beklenen 07.00-09.00 ve 17.00-19.00 saatleri arasında çöp toplama işlemi yapılmayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilgili birimleri, yarın ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sürmesi için sahada görev yapacak.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Gölbaşı’nda şölen coşkusu, Funda Arar konseriyle sona erdi
Gölbaşı’nda şölen coşkusu, Funda Arar konseriyle sona erdi
Semicenk ve “İki Kişilik Oyun” ile İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sanat dolu gece
Semicenk ve “İki Kişilik Oyun” ile İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sanat dolu gece
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları
İzmir’de yurttaşın sözü karara dönüşüyor
İzmir’de yurttaşın sözü karara dönüşüyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya İlk Yardım Günü’ne özel farkındalık tatbikatı
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya İlk Yardım Günü’ne özel farkındalık tatbikatı
İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gençlere yönelik mesleki ve kültürel etkinlikler düzenlendi
İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gençlere yönelik mesleki ve kültürel etkinlikler düzenlendi
Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem
Gündem Rize

Gündem Rize, “Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem” anlayışıyla Karadeniz’in doğasından ilham alan hızlı ve güvenilir haberciliğiyle; Rize’den yükselen en güncel gelişmeleri tarafsız ve dinamik bir bakışla okuyucusuna sunar.

2026 Gündem Rize © Tüm hakları saklıdır. Gündem Rize