SON DAKİKA
--:--:--

Kılıçdaroğlu’ndan MYK üyelerine: Pozitif dilden vazgeçmeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Merkez Yönetim Kurulu toplantısında kurmaylarına “pozitif dilden vazgeçmeme” çağrısında bulunduğu belirtildi. Parti kurmayları, Özgür Özel’in ekibiyle diyalog kurulması için bir diyalog heyeti oluşturulduğunu ancak heyetin sayısı artırıldıktan sonra isimlerin açıklanacağını ifade etti.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kılıçdaroğlu’ndan MYK üyelerine: Pozitif dilden vazgeçmeyeceğiz

Haber: Feyaz ÇANAK

(ANKARA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Merkez Yönetim Kurulu toplantısında kurmaylarına “pozitif dilden vazgeçmeme” çağrısında bulunduğu belirtildi. Parti kurmayları, Özgür Özel’in ekibiyle diyalog kurulması için bir diyalog heyeti oluşturulduğunu ancak heyetin sayısı artırıldıktan sonra isimlerin açıklanacağını ifade etti.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık üç saat süren toplantının gündeminde, salı günü yapılacak CHP Grup Toplantısı, kurulması planlanan diyalog heyeti, 4-5 Kasım 2023 sonrası yapılan ihraçların iptal edilmesine ilişkin Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) MYK’ya yolladığı yazı ve yeni yol haritası yer aldı.

İHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA GÜNDEME GELMEDİ

Toplantıda YDK’ya herhangi bir dosyanın gitmediği belirten CHP kurmayları, il başkanlarının görevden alınmasının da konuşulmadığını belirtti. Parti bütünlüğüne dikkat ettiklerini ve bu tutumda ısrarcı olduklarını belirten kurmaylar, “İhraç ve tasfiye gündemimizde yok” derken gelişmelere göre bazı adımların atılabileceğini belirtiyor. Bunun nedeni olarak Kılıçdaroğlu’na yönelik ağır sözleri gösteren kurmaylar, “Bizim bir kişiye bile ihtiyacımiz var ama Kemal Bey’e çok ağır sözler söyleyenler var. 81 il başkanının tamamı için bir tasarruf olmaz ama bazı isimler için görevden alma yetkisini Kemal Bey kullanılabilir. Bu Kemal Bey’in tasaruffunda” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun MYK üyelerine hitaben “Pozitif dilden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandığını belirten kurmaylar, bu sözün hem parti içine hem seçmene karşı nasıl bir yaklaşım çizileceğinin göstergesi olduğuna dikkati çekti.

GRUP TOPLANTISI İÇİN DİYALOG KURULDU

Salı günü yapılacak CHP grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nun konuşacağını, bunun için bazı milletvekillerinin çalıştığını belirten kurmaylar, grup başkanvekillerinin görevden alınacağı iddialarına ilişkin olarak, “Konuşuldu ama bu yönde bir karar alınmadı” dedi. Grup konuşması için farklı yöntemlerin olduğunu belirten kurmaylar, “Aslında hukuki anlamda Kemal Bey’in konuşmasının önünde bir engel yok. Biz karşı karşıya gelmeyi istemiyoruz. Bu nedenle diyalog kuracağız” ifadelerini kullandı.

DİYALOG HEYETİ KURULDU

Özgür Özel cephesiyle grup toplantısı için bir temas olduğunu belirten kurmaylar, bir diyalog heyetinin de oluştuğunu belirtti. Bu heyete bazı MYK üyelerinin koordinatörlük edeceğini, heyetin daha da genişletilmesinin hedeflendiğini aktaran kurmaylar, “Sayı ve isimler sonra duyurulur. Hem 3 milletvekili arkadaşımızın hem büyükşehir belediye başkanlarımızın girişmleri çok olumlu oldu. Başkanların bu hamlesinin büyütülmesi lazım” dedi. Taraf avukatlarının bir araya geleceğini söyleyen kurmaylar, bu görüşmelerde sürecin hukuki boyutunun ele alınacağını bildirdi.

CHP Genel Başkanı’nın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirten kurmaylar, “Partide iki başlılığa izin vermeyiz” ifadelerini kullandı. Muhalif seçmende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelen nefretin Kılıçdaroğlu’na yöneltildiğine işaret eden kurmaylar, “Kemal Bey bunu kırmak istiyor” dedi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Kılıçdaroğlu’ndan MYK üyelerine: Pozitif dilden vazgeçmeyeceğiz
Kılıçdaroğlu’ndan MYK üyelerine: Pozitif dilden vazgeçmeyeceğiz
Özgür Özel: “Bir diplomasızın, bir mazbatasıza CHP’yi yönettirmesine itirazım var”
Özgür Özel: “Bir diplomasızın, bir mazbatasıza CHP’yi yönettirmesine itirazım var”
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Pakistan Savunma Kuvvetleri Komutanı Mareşal Munir ile görüştü
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, Pakistan Savunma Kuvvetleri Komutanı Mareşal Munir ile görüştü
İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü 25. yılını kutladı: 4 bin 400 nakille dünyada örnek merkezlerden biri olduk
İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü 25. yılını kutladı: 4 bin 400 nakille dünyada örnek merkezlerden biri olduk
Buca Belediyesi soruşturmasında 54 şüpheli adliyeye sevk edildi
Buca Belediyesi soruşturmasında 54 şüpheli adliyeye sevk edildi
Kılıçdaroğlu ile görüşen vekiller Özgür Özel’i bilgilendirdi
Kılıçdaroğlu ile görüşen vekiller Özgür Özel’i bilgilendirdi
Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem
Gündem Rize

Gündem Rize, “Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem” anlayışıyla Karadeniz’in doğasından ilham alan hızlı ve güvenilir haberciliğiyle; Rize’den yükselen en güncel gelişmeleri tarafsız ve dinamik bir bakışla okuyucusuna sunar.

2026 Gündem Rize © Tüm hakları saklıdır. Gündem Rize