SON DAKİKA
--:--:--

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-ABD ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konular ele alınırken, Erdoğan ateşkesin uzatılmasının bölge için önemli olduğunu vurguladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

(ANKARA)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-ABD ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konular ele alınırken, Erdoğan ateşkesin uzatılmasının bölge için önemli olduğunu vurguladı.

İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı’nın görüşmeye ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Liderler, Türkiye-ABD ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları ele aldı.

Cumhurbaşkanımız görüşmede, bölgemizdeki çatışma sürecinde ateşkesin uzatılması kararını müspet bir gelişme olarak gördüğünü, ihtilaflı konularda makul bir çözümün mümkün olduğuna inandığını, ortaya konan yapıcı girişimlere desteğimizin süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de istikrar ortamının kök salmasının tüm bölgemiz için önemli bir kazanım olduğunu, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik desteğinin aralıksız süreceğini, ayrıca Lübnan’daki durumun kötüleşmesinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanımız, NATO Ankara Zirvesi hazırlıklarının sürdüğünü, Zirve’nin her açıdan başarılı geçmesi amacıyla azami gayret gösterdiğimizi ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, ABD Başkanı Trump’a önceki gün ABD’nin San Diego kentindeki bir camiye düzenlenen menfur saldırı nedeniyle taziyelerini iletirken, Türkiye’nin hangi dini gruba yönelik olursa olsun bu tür nefret suçlarına karşı olduğunu söyledi.”

Yorum Yap

Benzer Haberler
Suavi’den eserlerinin kullanımına ilişkin tepki
Suavi’den eserlerinin kullanımına ilişkin tepki
CENTCOM’dan İran’a yönelik saldırı açıklaması
CENTCOM’dan İran’a yönelik saldırı açıklaması
Aile Dayanışma Ağı’ndan çıplak arama iddialarına ilişkin açıklama
Aile Dayanışma Ağı’ndan çıplak arama iddialarına ilişkin açıklama
Ferdi Zeyrek vefatının birinci yılında Manisa’da anıldı… Özgür Özel: Anısını yaşatacağız, emanetlerine sahip çıkacağız
Ferdi Zeyrek vefatının birinci yılında Manisa’da anıldı… Özgür Özel: Anısını yaşatacağız, emanetlerine sahip çıkacağız
İBB Davası… İmamoğlu’ndan Türker’e yapılan muameleye tepki: “Tam bir hukuk cinayeti”
İBB Davası… İmamoğlu’ndan Türker’e yapılan muameleye tepki: “Tam bir hukuk cinayeti”
Kılıçdaroğlu, YSK temsilciliğine Filorinalı’yı atadı
Kılıçdaroğlu, YSK temsilciliğine Filorinalı’yı atadı
Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem
Gündem Rize

Gündem Rize, “Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem” anlayışıyla Karadeniz’in doğasından ilham alan hızlı ve güvenilir haberciliğiyle; Rize’den yükselen en güncel gelişmeleri tarafsız ve dinamik bir bakışla okuyucusuna sunar.

2026 Gündem Rize © Tüm hakları saklıdır. Gündem Rize