SON DAKİKA
--:--:--

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Batıkent Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi’ni açtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, açıldığı dönem Başkent’te bir ilk olan Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi sayısını ikiye çıkardı. Batıkent Rekreasyon Alanı İkinci Yüzyıl Parkı içerisinde hizmete açılan yeni merkez; bilişsel gelişimi destekleyen etkinliklerden sosyal faaliyetlere, hasta yakınlarına yönelik rehberlik hizmetlerinden uzman desteğine kadar birçok hizmeti tek çatı altında sunuyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Batıkent Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi’ni açtı

(ANKARA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, açıldığı dönem Başkent’te bir ilk olan Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi sayısını ikiye çıkardı. Batıkent Rekreasyon Alanı İkinci Yüzyıl Parkı içerisinde hizmete açılan yeni merkez; bilişsel gelişimi destekleyen etkinliklerden sosyal faaliyetlere, hasta yakınlarına yönelik rehberlik hizmetlerinden uzman desteğine kadar birçok hizmeti tek çatı altında sunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda yaş almış vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediye, açıldığı dönem Başkent’te bir ilk olan Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi sayısını ikiye çıkardı. Gelen talepler doğrultusunda kente kazandırılan yeni merkez, alzheimer ve demans hastaları için Batıkent Rekreasyon Alanı İkinci Yüzyıl Parkı içerisinde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Alzheimer hastalarının güvenli, destekleyici ve sosyal bir ortamda vakit geçirebilmesini amaçlayan merkez, aynı zamanda hasta yakınlarının günlük yaşamını kolaylaştıracak rehberlik ve danışmanlık hizmetleriyle de ailelere önemli bir destek sunuyor.

ZİHİNSEL, FİZİKSEL VE MOTOR BECERİLER İÇİN ÖZEL ETKİNLİKLER

Batıkent Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi’nde, hastaların zihinsel, fiziksel, motor ve sosyal becerilerini desteklemeye yönelik çeşitli programlar uygulanıyor. Uzman personel ve hastalar birlikte; çorap eşleştirme, pirinç-nohut ayırma, sesleri ayırt etme, hafıza kartları, bulmaca çözme ve hikâye anlatma gibi zihinsel aktiviteler ile düğme dikme, sulu boya ile limon baskısı, ipe boncuk dizme, büyükten küçüğe sıralama, sınırlı boyama, kesme/yapıştırma, bebek sallama ve ayakkabı bağlama gibi psiko motor faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Merkezde; fiziksel aktivite olarak da bedensel egzersiz ve yürüyüş saatleri yer alıyor. 

HASTA YAKINLARINA REHBERLİK DESTEĞİ

Hastaların yaşam standartlarını iyileştirmek, günlük işlerinde yardımcı olmak amacıyla hizmet veren merkezde; alzheimer hastalarının yaşam ortamından ayrılmadan gün içerisinde yaşıtlarıyla birlikte vakit geçirmesi, hastanın gereksinimlerinin karşılanması ve böylece hastaya bakım veren hasta yakının yükünün azaltılması, hastaya ve yakınına mola imkânı verilmesi hedefleniyor.

BAŞVURULAR ONLİNE ORTAMDA ALINIYOR

Merkezden sağlık kurumları tarafından alzheimer ve demans hastalığı tanısı konmuş, hastalığın başlangıç ve erken orta dönemlerinde olan, günlük yaşam aktivitelerini sürdürebilen, yemeğini kendi başına yiyebilen, kıyafetlerini kendi başına giyebilen, tuvalet ve kişisel temizliğini kendi yapabilen hastalar yararlanabiliyor. Alzheimer hastaları ve yakınlarının randevu alarak ücretsiz faydalandığı Batıkent Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi için başvurular online ortamda alzheimerhizmeti.ankara.bel.tr adresi üzerinden yapılıyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Sağlık Bakanı Memişoğlu: 18 yaş altına tütün ürünü satışını önlemek için yaş doğrulama sistemleri değerlendiriliyor
Sağlık Bakanı Memişoğlu: 18 yaş altına tütün ürünü satışını önlemek için yaş doğrulama sistemleri değerlendiriliyor
Tech Istanbul Ön Kuluçka Programı için başvurular başladı
Tech Istanbul Ön Kuluçka Programı için başvurular başladı
DEVA Partili Şahin’den Ankara 2 Nolu Baro Başkanı Ağdemir’in sözlerine tepki: “Adalet Bakanlığı iddia karşısında sessiz kalamaz”
DEVA Partili Şahin’den Ankara 2 Nolu Baro Başkanı Ağdemir’in sözlerine tepki: “Adalet Bakanlığı iddia karşısında sessiz kalamaz”
Numan Kurtulmuş: “Manisa’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum”
Numan Kurtulmuş: “Manisa’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Türkiye, 2026’da uluslararası bilim olimpiyatlarında madalya rekoru kırdı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Türkiye, 2026’da uluslararası bilim olimpiyatlarında madalya rekoru kırdı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Turistik Doğu Ekspresi yeni sezonda 70 sefer yapacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Turistik Doğu Ekspresi yeni sezonda 70 sefer yapacak
Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem
Gündem Rize

Gündem Rize, “Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem” anlayışıyla Karadeniz’in doğasından ilham alan hızlı ve güvenilir haberciliğiyle; Rize’den yükselen en güncel gelişmeleri tarafsız ve dinamik bir bakışla okuyucusuna sunar.

2026 Gündem Rize © Tüm hakları saklıdır. Gündem Rize