SON DAKİKA
--:--:--

Yuvamız İstanbul’da mezuniyet coşkusu

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri’nin mezuniyet törenine katıldı. Törende konuşan Aalan, “Biz onları mutlu olsunlar diye büyütüyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki; mutlu insanlar hayatı güzelleştirir, mutlu insanlar dünyayı güzelleştirir, mutlu insanlar evreni güzelleştirir. Mutlu insanlar paylaşır, iyiliği büyütür, dayanışmayı güçlendirir” dedi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Yuvamız İstanbul’da mezuniyet coşkusu

(İSTANBUL) İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri’nin mezuniyet törenine katıldı. Törende konuşan Aalan, “Biz onları mutlu olsunlar diye büyütüyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki; mutlu insanlar hayatı güzelleştirir, mutlu insanlar dünyayı güzelleştirir, mutlu insanlar evreni güzelleştirir. Mutlu insanlar paylaşır, iyiliği büyütür, dayanışmayı güçlendirir” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından çocukların nitelikli okul öncesi eğitim alabilmesi amacıyla kurulan Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri, yeni mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı. Bu yıl 4 bin 551 çocuğun mezun olduğu törende İBB Başkanvekili Nuri Aslan da hem miniklerin hem de ailelerin heyecanına ortak oldu. Törene İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir, Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, ilgili İBB Bürokratları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Gün boyu Maltepe Etkinlik alanında düzenlenen çok sayıda etkinliklerle eğlenen çocuklar akşam saatlerinde mezuniyet heyecanını yaşadı. Mezuniyet töreninde konuşma yapan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, sözlerine Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’deki hücresinden gönderdiği selamlarını ve sevgilerini ileterek başladı.

Aslan, daha sonra konuşmasına şu şekilde devam etti: 

“Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezlerimizin mezuniyet törenine hoş geldiniz. Sizlere, İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı, cumhurbaşkanı adayımız ve İstanbul’un çocuklarını kendi evlatları gibi seven Sayın Ekrem İmamoğlu’nun selamlarını getirdim. Hepiniz çok iyi hatırlarsınız; bir evladımız, Ekrem Başkanımıza, ‘Belediye başkanının görevi süt getirmektir’ demişti. O an her aklıma geldiğinde gözlerim doluyor. Bizler, çocuklarımızın kapısına 2019’dan sonra süt götürmeye başladık. Bugüne kadar 52 milyon litreden fazla sütü evlatlarımıza ulaştırdık. Bununla da kalmadık. İlkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören 94 bin 303 öğrencimize !Sen Oku Diye! eğitim desteği sağladık. Bugüne dek toplamda 610 bin 828 kez 761 milyon 877 bin TL destek olduk. İlkokul çağındaki kız çocuklarının eğitimi, bu ülkenin aydınlık yarınları demektir. İşte bu yüzden, ‘Kızlar Okusun Diye’ eğitim desteği sağladık. 2019’dan 31 Aralık 2025 tarihine kadar 39 bin 291 hanemize 117 milyon 873 bin TL destek sunduk. 2025 yılında, 15 bin 714 ihtiyaç sahibi hanede yaşayan evlatlarımıza Okul Beslenme Desteği ile doğrudan omuz verdik.

“HİÇBİR ÇOCUK İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE OKUL ÖNCESİ DÖNEM HİZMETLERİNDEN MAHRUM KALMASIN DİYE YUVAMIZ İSTANBUL MERKEZLERİMİZİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜTÜYORUZ

Biz Ekrem Başkanımızla daha 2019’dan da önce yola çıktığımızda tek bir şey düşledik: Çocukları mutlu ve huzurlu bir İstanbul inşa etmek. Bunun için de çok çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. İnanın İstanbul’un tüm çocuklarını kendi evladımız biliyoruz. İşte bu yüzden, hiçbir çocuk imkansızlıklar nedeniyle okul öncesi dönem hizmetlerinden mahrum kalmasın diye Yuvamız İstanbul Merkezlerimizi çığ gibi büyütüyoruz. Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezlerimizde çocuklarımıza nitelikli okul öncesi dönem hizmet imkanları sağlamanın yanı sıra aynı zamanda ailelerimizin bütçelerine de katkı sağlıyoruz. Verdiğimiz hizmetler sayesinde ailelerimiz bu yıl toplam 3,2 milyar TL tasarruf etti. Bu yıl ile birlikte Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezlerimizin hane bütçesine sağladığı tasarruf miktarı toplamda 8 milyar TL’ye dayandı.

 “YUVALARIMIZ, EKREM BAŞKANIMIZIN ÖNCÜLÜĞÜNDE HEPİMİZİN, ŞEHRİMİZİN ÇOCUKLARINA VE ANNELERİNE VERDİĞİMİZ SÖZ, ETTİĞİMİZ YEMİN

“Bizler çok iyi biliyoruz ki; ancak eğitimle değişir bir çocuğun yarını ve bir ülkenin kaderi… Bazen merkezlerimizde çocuklarımızı ziyaret ediyorum. Öğretmenleri izin verirse derslerine katılıyor; onlarla birlikte resim yapıyor, oyunlar oynuyorum. Onlara orada nasıl şefkatle bakıldığını, neler öğretildiğini gözlerimle görüyorum. Benim bir baba olarak içim çok rahat. Biliyorum ki sizlerin de içi çok rahat. Çünkü bizim için en önemli şey çocuklarımızı gözetmek. Onlar büyüyecekler… Ama biz onları sadece ‘büyük adam olsunlar’ diye büyütmüyoruz. Biz onları mutlu olsunlar diye büyütüyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki; Mutlu insanlar hayatı güzelleştirir, mutlu insanlar dünyayı güzelleştirir, mutlu insanlar evreni güzelleştirir. Mutlu insanlar paylaşır, iyiliği büyütür, dayanışmayı güçlendirir. İstanbul’umuza kazandırdığımız yuvalarımız yalnızca birer bina değil. Yuvalarımız, Ekrem Başkanımızın öncülüğünde hepimizin, şehrimizin çocuklarına ve annelerine verdiğimiz söz, ettiğimiz yemin. Bugün ne mutlu bize ki, bu mutluluk vizyonuyla İstanbul genelinde toplam 12.699 çocuk kapasitesine sahip 127 Çocuk Etkinlik Merkezi ile hizmet veriyoruz. Merkezlerimizde, her yıl açılan kontenjanlar ve hizmet dönemleriyle birlikte bugüne kadar 40 binden fazla çocuğumuz hizmet aldı. Bugün, bu merkezlerimizden tam 4.551 çocuğumuzu daha gururla mezun ediyoruz. Buraya bakıp gurur duymamak mümkün değil. Allah senden razı olsun Ekrem İmamoğlu.

 “CUMHURİYET, BU TOPRAKLARDA HİÇBİR ÇOCUĞUN YALNIZ VE ÇARESİZ KALMAMASI DEMEKTİR

 Çocuklarımızın okul öncesi dönem hizmetlerinde fırsat eşitliğinden faydalanabilmeleri için çalışırken bir yandan da geçim sıkıntısının derinden hissedildiği bu günlerde ailelerimize nefes olmaya devam edeceğiz. ‘Kreşler açarak mı İstanbul’u yöneteceksiniz?’ diye bu büyük emeği, bu adalet mücadelesini küçümseyenler; bugün gelip bu meydandaki binlerce çocuğumuzun yüzündeki parıltıyı, ailelerimizin gözündeki o sarsılmaz güveni görsünler! İşte o zaman Ekrem İmamoğlu’nun ve bu vizyonun milletimizin gönlünde nasıl sarsılmaz bir yer ettiğini anlayacaklardır. Biz bu gücü nereden alıyoruz biliyor musunuz? Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet’imizden. Cumhuriyet, bu topraklarda hiçbir çocuğun yalnız ve çaresiz kalmaması demektir. Biz bu sözün bekçileriyiz. Her biri bir cihan parçası olan güzel çocuklarım; gözlerinizden öpüyorum. İyi ki varsınız, iyi ki kocaman ve çok mutlu bir aileyiz! Tüm mezunlarımızı tebrik ediyor, başta öğretmenlerimiz ve ailelerimiz olmak üzere bu büyük başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Hepinize saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun!”

Konuşmaların ardından sahneye davet edilen protokol üyeleri ellerinde Türk Bayraklarıyla birlikte marşlar söyledi. Tören, miniklerin “Yuvamız İstanbul” şapkalarını havaya atması ve toplu anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Dilovası için Adalet Nöbeti 5. haftasında: “Kamu görevlileri ve sorumluluğu bulunan herkes yargı önüne çıkarılmalıdır”
Dilovası için Adalet Nöbeti 5. haftasında: “Kamu görevlileri ve sorumluluğu bulunan herkes yargı önüne çıkarılmalıdır”
Avukat Ece Güner’den AHBAP soruşturmasına ilişkin açıklama: Derneğin veya Haluk Levent’in hiçbir zaman avukatı olmadım
Avukat Ece Güner’den AHBAP soruşturmasına ilişkin açıklama: Derneğin veya Haluk Levent’in hiçbir zaman avukatı olmadım
Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye Halk Meclisi’nin ilk oturumuna ilişkin açıklama: Siyasi sürecin ilerletilmesi açısından önemli bir adım
Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye Halk Meclisi’nin ilk oturumuna ilişkin açıklama: Siyasi sürecin ilerletilmesi açısından önemli bir adım
ABD İran’a yeni saldırı başlattı
ABD İran’a yeni saldırı başlattı
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun tutukluluğunun 300. gününde “Adalet Yürüyüşü” düzenlendi
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun tutukluluğunun 300. gününde “Adalet Yürüyüşü” düzenlendi
Yuvamız İstanbul’da mezuniyet coşkusu
Yuvamız İstanbul’da mezuniyet coşkusu
Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem
Gündem Rize

Gündem Rize, “Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem” anlayışıyla Karadeniz’in doğasından ilham alan hızlı ve güvenilir haberciliğiyle; Rize’den yükselen en güncel gelişmeleri tarafsız ve dinamik bir bakışla okuyucusuna sunar.

2026 Gündem Rize © Tüm hakları saklıdır. Gündem Rize