SON DAKİKA
--:--:--

Hopa’da Milli Eğitim’e “karne”: Bu karneyle Yusuf Tekin’in istifa etme zamanı geldi

Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi ile Liseli Genç Umut’un çağrısıyla Hopa Parkı’nda bir araya gelen öğretmenler, veliler ve öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim politikalarını “karne” üzerinden değerlendirdi. Grup adına yapılan açıklamada, eğitimin kamusal bir hak olduğu vurgulanırken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin istifaya çağrıldı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Hopa’da Milli Eğitim’e “karne”: Bu karneyle Yusuf Tekin’in istifa etme zamanı geldi

Haber: Uğur İSTANBULLU

(ARTVİN) – Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi ile Liseli Genç Umut’un çağrısıyla Hopa Parkı’nda bir araya gelen öğretmenler, veliler ve öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim politikalarını “karne” üzerinden değerlendirdi. Grup adına yapılan açıklamada, eğitimin kamusal bir hak olduğu vurgulanırken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin istifaya çağrıldı.

“Milli Eğitim’e Karneyi Biz Veriyoruz” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, katılımcılar ellerinde “Okullarımız ticarethane olmayacak” yazılı dövizler taşıdı. Açıklama öncesinde sık sık “Haklıyız, kazanacağız”, “Parasız, bilimsel, laik, nitelikli eğitim”, “Eğitim haktır, satılamaz”, “Patronların Bakanı Yusuf Tekin istifa” ve “Mücadele dersini öğretmenler veriyor” sloganları atıldı.

OKULLAR TİCARETHANE DEĞİL, EĞİTİM KAMUSAL BİR HAKTIR”

Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi ve Liseli Genç Umut adına yapılan açıklamada, eğitim sisteminin giderek piyasalaştırıldığı, öğrencilerin geleceksizlikle, öğretmenlerin ise güvencesizlikle karşı karşıya bırakıldığı ifade edildi.Açıklamada, velilerin çocuklarının geleceğine ilişkin ciddi kaygılar taşıdığı belirtilerek, mesleki eğitim politikalarının öğrencileri ucuz iş gücüne dönüştürdüğü savunuldu. Eğitimin, özel sektörün ihtiyaçlarına göre şekillendirildiği öne sürülen açıklamada, bu anlayışın hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin geleceğini olumsuz etkilediği kaydedildi.Açıklamada, “Eğitim kamusal bir haktır, satılamaz. Okullar ticarethane değildir. Parasız, bilimsel, laik, demokratik ve nitelikli eğitim istiyoruz. Eğitime bakan bir Milli Eğitim Bakanı istiyoruz. Bu karneyle artık Yusuf Tekin’in istifa etme zamanı geldiğini söylüyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın ardından katılımcılar, haklı talepleri karşılanıncaya kadar mücadeleyi büyütmeye ve dayanışmayı sürdürmeye devam edeceklerini belirterek etkinliği sonlandırdı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
İmamoğlu Belediye Başkanı Karaköse CHP’den istifa etti
İmamoğlu Belediye Başkanı Karaköse CHP’den istifa etti
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otizm polikliniği açıldı
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otizm polikliniği açıldı
Anahtar Parti Isparta İl Başkanı Kurucu: “Isparta’nın eğitimde gerilediğini görüyoruz”
Anahtar Parti Isparta İl Başkanı Kurucu: “Isparta’nın eğitimde gerilediğini görüyoruz”
Ayvalık’ta Birlik Ortopedik Engelliler Derneği’nden Kaymakam Çimşit’e ziyaret
Ayvalık’ta Birlik Ortopedik Engelliler Derneği’nden Kaymakam Çimşit’e ziyaret
Seydikemer’de otomobil bağ evine çarptı: Nişanlı çiftten biri yaşamını yitirdi
Seydikemer’de otomobil bağ evine çarptı: Nişanlı çiftten biri yaşamını yitirdi
Kırkdilim’de köylüler isyanda: “Yol yapıldı can güvenliğimiz yok, firma sözlerini tutmadı”
Kırkdilim’de köylüler isyanda: “Yol yapıldı can güvenliğimiz yok, firma sözlerini tutmadı”
Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem
Gündem Rize

Gündem Rize, “Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem” anlayışıyla Karadeniz’in doğasından ilham alan hızlı ve güvenilir haberciliğiyle; Rize’den yükselen en güncel gelişmeleri tarafsız ve dinamik bir bakışla okuyucusuna sunar.

2026 Gündem Rize © Tüm hakları saklıdır. Gündem Rize