SON DAKİKA
--:--:--

Adalet Bakanı Gürlek: Ankara’da 2015’te işlenen üç cinayet ve altı cinayete teşebbüs suçunun faili belirlendi

Adalet Bakanı Akın Gürlek,  Ankara’da 2015 yılında üç “kasten öldürme” ve altı “kasten öldürmeye teşebbüs” suçunun şüphelisinin başka bir cinayet suçundan cezaevinde olduğunun tespit edildiğini, şüphelinin 2015’teki suçlardan da tutuklanmasına karar verildiğini açıkladı. Gürlek, Osmaniye’de 13 Şubat 2019 tarihinde evlerinde öldürülen Mustafa ve Hüsna Ala çiftinin dosyasında şüpheli Y.K’nın da yakalandığını bildirdi. 

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Adalet Bakanı Gürlek: Ankara’da 2015’te işlenen üç cinayet ve altı cinayete teşebbüs suçunun faili belirlendi

(ANKARA) – Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara’da 2015 yılında üç “kasten öldürme” ve altı “kasten öldürmeye teşebbüs” suçunun şüphelisinin başka bir cinayet suçundan cezaevinde olduğunun tespit edildiğini, şüphelinin 2015’teki suçlardan da tutuklanmasına karar verildiğini açıkladı. Gürlek, Osmaniye’de 13 Şubat 2019 tarihinde evlerinde öldürülen Mustafa ve Hüsna Ala çiftinin dosyasında şüpheli Y.K’nın da yakalandığını bildirdi. 

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 24 Nisan 2026 tarihinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda 36 dosyada, 41 maktul ve 7 yaralının bulunduğu faili meçhul olayların aydınlatıldığını belirterek, “Bu çalışmalar kapsamında yıllardır faili belirlenemeyen iki önemli dosyada daha kritik sonuçlara ulaştık” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye’nin yakın dönemindeki bir seri cinayet zincirinin faili tespit edilerek dosyalardaki bulgular aynı şüpheli üzerinde birleştirildi” diyen Gürlek, şöyle devam etti: 

“Ankara’da 2015 yılında aynı yöntemle gerçekleştirilen 3 kasten öldürme ve 6 kasten öldürmeye teşebbüs olayı yeniden mercek altına alındı. Hasan Saygın, Muhsin Demirdirek ve Mustafa Çağmaoğlu’nun öldürüldüğü, 6 kişinin ise öldürülmeye teşebbüs edildiği olaylar arasındaki benzerlikler incelendi. Beyanlar, HTS ve baz kayıtları, şüphelinin olayların yaşandığı dönemdeki hareketleri ile Antalya’da işlenen benzer nitelikteki bir cinayet birlikte değerlendirildi.

M.Ö’nün 2015 yılı sonunda Ankara’dan ayrılmasının ardından benzer saldırıların sona ermesi de dosyadaki önemli bulgulardan biri oldu. Hâlen başka bir cinayet suçundan cezaevinde bulunan M.Ö’nün, Ankara’daki 3 cinayet ve 6 öldürmeye teşebbüs olayının şüphelisi olduğu tespit edildi. 7 Ağustos 2026 tarihinde ifadesi alınan M.Ö, 3 kez kasten öldürme ve 6 kez kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı.

Osmaniye’de ise 13 Şubat 2019 tarihinde evlerinde öldürülen Mustafa ve Hüsna Ala çiftinin dosyası yeniden ele alındı. Olay yeri fotoğrafları, kayıp senet, tanık anlatımları, HTS ve daraltılmış baz kayıtları ile PTS verileri yeniden değerlendirildi. Şüpheli Y.K.’nın maktulle irtibatı, olay bölgesindeki baz kayıtları ve aracına ait giriş-çıkış kayıtları tespit edildi. 21 Ağustos’ta gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı.”

“SUÇLUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Gürlek, çalışmaları yürüten Ankara ve Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılıklarına, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığına, Ankara ve Osmaniye İl Emniyet Müdürlüklerine, adliye, emniyet ve jandarma teşkilatlarına teşekkür edererek, “Aradan kaç yıl geçerse geçsin suçun ve suçlunun peşini bırakmayacağız. Kamu vicdanında açık kalan hiçbir dosyayı sahipsiz kalmayacak, faili meçhul olayları birer birer aydınlatmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

Yorum Yap

Benzer Haberler
Mahmut Arıkan: “Gelecek Partisi’nin siyasi hayatımıza yaptığı katkıları saygıyla hatırlayacağız”
Mahmut Arıkan: “Gelecek Partisi’nin siyasi hayatımıza yaptığı katkıları saygıyla hatırlayacağız”
KESK: “İktidar, madenci eylemlerini engellemek yerine iş cinayetlerini önleyecek tedbirleri hayata geçirmelidir”
KESK: “İktidar, madenci eylemlerini engellemek yerine iş cinayetlerini önleyecek tedbirleri hayata geçirmelidir”
Berhan Şimşek, evi yanan ressam Murat Melih Özen’i ziyaret etti
Berhan Şimşek, evi yanan ressam Murat Melih Özen’i ziyaret etti
MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz’dan “Terörsüz Türkiye” açıklaması: “Bölücü terör belası bu topraklardan sökülüp atılacak”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz’dan “Terörsüz Türkiye” açıklaması: “Bölücü terör belası bu topraklardan sökülüp atılacak”
Gaziler Kurtuluş Parkı’nda eylemlerine devam ediyor: “Kızımın düğününe 20 gün kalmış ben parklarda sürünüyorum”
Gaziler Kurtuluş Parkı’nda eylemlerine devam ediyor: “Kızımın düğününe 20 gün kalmış ben parklarda sürünüyorum”
Özgür Özel: “Bizim iktidarımızda beşli çetenin geçiş garantisinin garantisi yok ama çayın ve fındığın alım garantisi var”
Özgür Özel: “Bizim iktidarımızda beşli çetenin geçiş garantisinin garantisi yok ama çayın ve fındığın alım garantisi var”
Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem
Gündem Rize

Gündem Rize, “Yeşil Yamaçlardan Taze Gündem” anlayışıyla Karadeniz’in doğasından ilham alan hızlı ve güvenilir haberciliğiyle; Rize’den yükselen en güncel gelişmeleri tarafsız ve dinamik bir bakışla okuyucusuna sunar.

2026 Gündem Rize © Tüm hakları saklıdır. Gündem Rize